21 Temmuz 2014 Pazartesi

ORTAKENT PLAJI

ORTAKENT PLAJI
Upuzun kumsalıyla yaz aylarının vazgeçilmez plajlarından olan Ortakent, mavi bayraklı deniziyle ön plana çıkıyor. Bodrum şehir merkezine yakın olan plaj, tatilcilerin gözdelerinden.
Bodrum yarımadası plajlarının hiç birinde olmayan bir kum, tertemiz mavi bayraklı bir deniz ve iyi organize olmuş bir belediyecilik hizmetiyle Ortakent - Yahşi beldesinin yıldızı giderek yükseliyor.
Bir konuya açıklık getirelim: Ortakent ve Yahşi birbirine çok yakın iki yerleşim birimidir. Ortakent daha geniş bir alana kurulu ve daha gelişmiş bir yer, Yahşi ise yine aynı yol üzerinde ama tepede kurulu daha küçük bir köydür. İkisinin yalısı, yani deniz kıyısındaki bölgeleri aynı yerdir; kimileri Ortakent Yalısı diye anar, kimileriyse Yahşi Yalı. Çoğu kişi de Ortakent - Yahşi Yalı der.
Adından da anlaşılacağı gibi Ortakent, Bodrum Yarımadası'nın tam ortasında kurulmuş. Bu yüzden de Bodrum'un merkezinden yarımadanın diğer yerlerine ulaşan yolların üzerinde bir kavşak. "Yahşi" adı mavi denizi ile geniş kumsalına çok yakışıyor. .
Denizden esen serinletici rüzgâr, yaz sıcağının altında güneşlenirken bunalanların imdadına koşar. Eğer keyifle oturduğunuz yerden kalkmak istemiyorsanız, sahil boyunca yayılmış kafe ve restoranlar siz güneşlenirken bile servis yapmaya hazırdır. Burası saatlerce dinlenip denize girebileceğiniz huzurlu ve sakin bir yerdir.


Yaklaşık 3500 yıl önce Miken uygarlığı döneminde ilk yerleşimlerin başladığı sanılan bölge, eskiden Müsgebi olarak anılırdı. Turizmin tüm cazibesine rağmen burada toprağa bağlı yaşamlarını sürdürenler hâlâ vardır. Kasabadan sahile uzanan yeşil verimli vadi; incir, zeytin, mandalina ağaçları ve düzenli ekilmiş sebze bahçeleri ile doludur.
Ortakent 2006 yılında gerçekleştirdiği sanat etkinlikleriyle adından sıkça söz ettirdi. "Denizi Cazladık" adlı konserler dizisi, Bodrum'da sezon boyunca düzenlenen diğer konserlerden farklıydı. Bu konserlere gidecek olanlar bir noktadan sonra, tamamen bu iş için organize edilmiş toplu taşıma araçlarına bindirilerek konser alanına götürüldüler ve mum ışıklarıyla, meşalelerle aydınlatılmış kumsalda, yerdeki minderlerde dilerlerse uzanarak, dilerlerse yalınayak dans ederek konseri dinleyebildiler. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.